úterý 15. ledna 2013

Zprava 3 grecko

 Prijezd do recka.
 Vsude jsou tu osklive plakaty, divně vyfocení divní lidé - vetsinou nejací zpěváci.

Atheny.
 Pivo ze supermarketu, to jsme jinde nepotkali.
 Prijeli jsme v divnem mezicase, par dnu po prvnim vyklizeni Villy Amalia (23 let fungujici squat) a par dnu pred jejim opetovnem obsazeni/vyklizeni, pri kterem bylo zatknuto cca 100 lidí ze vnitř, cemuz nasledovala cca 15 tis demonstrace.

link na gr stranky: villa-amalias.blogspot.gr pripadne wikipedia., nize fotka domu ve vnitrobloku, ktery byl pred par lety na par mesicu obydlen kamaradem. vchod je zavařen, a dum chatra jako mnoho dalsich v bloku.

 Z athen jsme odjizdeli ve vanici. vsude jsou tu solarni a vetrne elektrarny a stale stavi nove (potkali jsme nekolik rozestavenych)
 Thermopyly.

pondělí 7. ledna 2013

Zprava 2 - fotky

Tunning - nasávání pro kamna.
  

 Komín - část procházející okýnkem spolujezdce.
 Maribor - zdejší politický pouliční projevy - spoustu hákáčů, 88 a podobnejch hnusů... ale vcelku úspěšně přemalovávaný antifou. Chorvatsko je z tohoto pohledu mnohem smutnější. Mostar (polovina lidí vyvražděná či někam odsunutá - celé čtvrtě zničené, rozstřílené značky...) - vlastně potěšil - rozstřílené baráky a na nich varování jak z krabičky od cigaret "Antifa: Nacionalismus zabíjí!"

 Slovinsko - zetor v seníku u malého hradu - farmičky v horách.
 Ljbljana - počmáraná, boj proti gentrifikaci města se při rychlém průjezdu městá zdá vcelku úspěšný. Viděli jsme jeden podivný prostor - bývalé kasárny, a prošli kolem bývalé fabriky - kde se dělají koncerty. Byla však dost zima, tak jsme se nezdrželi přes noc. Čas trávíme spíše na venkově a v přírodě.
 Obrovský pomník chorvatským objetem 2. sv. války.
 Jedno z míst, kde jsme přespávali - Rakousko.
 Noc nad mostarem - spaní v serpentině v šíleném kopci s pěkným výhledem.
 OPRAVA - CHORVATSKO před SPLITEM
--Asi už albanie. Černou horu jsme profrčeli.--

--stale CHORVATSKO, někde před SPLITEM--
Zborcené domy jsou tu skoro všude - celou dobu. V oblastech postižených válkama to má nějaké logické odůvodnění, ale nyní v Athenach jsou taková místa v jen o něco menší míře...
 Albanie...














Právě jsme v Athenách, město je prázdné a bez turistů.Za to jsou tu smečky psů. Fotky odsud budou příště. Teplota je tu stále kolem 15° C. Pěkný rok 2013!